Istoria afacerii familiei Caffo incepe la sfarsitul secolului 19, cand Giuseppe Caffo, un maestru distilier al anilor 1865, a inceput sa distileze tescovina de masline undeva la marginea vulcanului Etna. Dupa ani de experienta si incercari, visul sau a devenit realitate, acesta cumparand o distilerie veche din Santa Venerina, Sicilia. Giuseppe a transmis pasiunea mai departe fiilor sai. Sebastiano Caffo devine la randul sau un maestru distilier priceput, iar impreuna cu fratele sau, Santo, fondeaza compania “Fratelli Caffo”. Distilleria a inceput curand sa produca o serie de lichioruri clasice italiene precum Amaro, Limoncelo, Amaretto, Sambuca. Produsul simbolic, Vecchio Amaro del Capo imbina principiile a 29 de ierburi aromatice, fructe si radacini din frumoasa regiune Calabria. Acesta este recunoscut pentru aroma intensa, gustul dulce-amarui insa delicat in acelasi timp. Vechio Amaro del Capo se consuma inghetat la temperature de -20 grade Cesius, in pahare speciael denumite “Capo”. Caracteristici organoleptice: Miros: Mireasma aromata, condimentata si fructata Gust: Un buchet impresionant: portocale, musetel, lemn dulce, ienupar Finish: Aroma se modifica treptat pe masura ce bautura isi modifica temperatura Culoare: Maro inchis
