Tia Maria este un lichior dulce caracterizat de un profil aromatic complex si intens ce are la baza aroma bogata a cafelei, dulceata delicata a vanilei de Madagascar si aroma patrunzatoare a romului din Jamaica. Povestea acestui lichior incepe la mijocul secolului al 17-lea, cand o tanara aristrocata de origine spaniola a fugit de vacarmul razboiului ce a izbucnit pe neasteptate in insula Jamaica. In acele vremuri tulburi, servitoarea acesteia a reusit sa salveze o mica cutie de bijuterii ce continea o pereche de perle negre si un manustript antic pe care era notat reteta unei licori misteroase. Licoarea magica a fost denumita dupa aceasta femeie curajoasa, Tia Maria. Reteta a fost descoperita abia in anul 1940 de catre Dr. Kenneth Leigh Evand, cel care a inceput sa produca si sa comercializeze fabuloasa bautura. Caracteristici organoleptice: Miros: Note intense de cafea Gust: Vanilie de Madagascar, ciocolata, rom si cafea dulce-amaruie Finish: Lung, fin cu accente de cafea Culoare: Maro inchis
