Amarone este obtinut din struguri „appassimento” semi-uscati in Valpolicella, aproape de orasul italian Verona - Veneto. Strugurii trebuie sa fie in stare perfecta inainte de a fi depozitati in podurile de uscare ale cramei pentru a pierde pana la jumatate din greutatea apei si pentru a concentra aromele si zaharurile. Tajapiera Amarone della Valpolicella DOCG este realizat din soiurile de struguri Corvina, Rondinella si Molinara aduc fiecare un caracter unic vinului. In Octombrie numai strugurii cei mai mici, cei mai uscati si cei mai maturi sunt culesi. Strugurii uscati, condensati sunt presati si macerati la rece. Datorita concentratiei mari de zahar a strugurilor a continutului si a drojdiilor naturale, are loc o fermentare lunga, lenta in rezervoare din otel inoxidabil la o temperatura de 25°C. Aceste rezervoare sunt proiectate special pentru a permite fermentarea de Amarone in contact permanent cu cojile. Fermentatia dureaza 45 de zile. Dupa terminarea fermentatiei malolactice, vinul este pastrat pe drojdii fine timp de 3 luni, apoi este filtrat si imbatranit in butoaie de stejar Slavonian timp de doi ani. Culoare: rosu intens si vibrant. Miros: intens de mure. Gust: pe palat este bogat, corpolent, cu o aroma clasica de fructe de cirese negre; vinul este bine structurat, complex si ofera o finisare lunga, fructata. Asocieri gastronomice: paine, carne rosie, sunca, branzeturi mature, paste, legume gatite.
