Rebeliunea din anul 1745 a impartit Scotia in doua in acea vreme, punand fata in fata clanuri versus clanuri. In jurul anului 1815, doi frati, Donald si Alexander Johnston, au inchiriat undeva in jur de 500 de hectare in Islay pentru a creste vite. Aceste teren este cunoscut acum sub numele de Laphroaig. Au urmat multe alte probleme dupa acest an, razboaie, foamete insa in anul de dezvoltare si revitalizare a distileriei a fost anul 1921 cand Ian Hunter, fiul lui William Hunter a preluat conducerea distileriei, facand ca pana in 1923, capacitata lui Laphroaig s-a dublat, si malturile, asa cum sunt si in zilele noastre, au fost finalizate.Laphroaig Quarter Cask ofera o dublare irezistibila a aromei datorita dublei maturari in doua tipuri de butoaie de stejar american. Whisky-ul care inca se matureaza in butoaiele standard de bourbon este transferat in quarter cask , adica butoaie de sfert si este lasat sa se odihneasca in depozitul Laphroaig de pe tarmul Atlanticului. Acest proces reprezinta viata noua intr-o traditie defuncta si anume utilizarea butoaielor de sfert care asigura un contact crescut cu stejarul creand o margine moale si catifelata care completeaza fumul distinctiv Laphroaig.Miros: Turba, caramel, vanilie si note de stejar american plus o uscaciune din uleiul de lemn cu nuca de cocos si bananeGust: Adanc, complex si frumos surprinde gusturile cu o dulceata blandaFinish: Finish-ul este foarte lung cu note de fum si condimente
